Magunkról

Tudja le a „mobil WC gondját” olcsón és gyorsan.
Béreljen az Euro WC-nél kabinokat!

Rendezvényeken, építkezéseken gyakran látunk színes műanyagfülkéket. Miként alakult ki ez az üzletág Önöknél?

A rendszerváltás, vagyis 1990 előtt ilyen jellegű tevékenység még nem volt Magyarországon. Társaságunk is furcsa előzmények után kapcsolódott be ebbe a szolgáltatásba. Osztrák partnerünk egy szállítmány mellé küldött egy kabint, megtudjuk e formázni a pisoirt és a tartályt?

Kiváló mintakészítőinknek ez nem jelentett problémát. Megbíztunk egy iparművészt, aki előbb tervet is készített a konténerre, legyártottunk kettőt és azt kiállítottuk a grazi vásáron. Ez olyan sikeres lett még a polgármester is megnézte. Alakult egy cég, aki elkezdte Ausztriában forgalmazni, mi pedig szorgalmasan gyártottuk. – ad választ a cégvezetője, Tatai Lajos

Gyártották? Azt láttuk a telephelyükön, hogy ezeket bérbe adják, mi hozta a változást?

A fémfülkék zöld színűek, ezt a mai napig megőriztük. „Stájerország Ausztria zöld szíve”, ezt a szlogent átvettük. Aztán szervezeti átalakuláson esett át a vállalkozás és a bérlet egyre inkább előtérbe került. Nagy lendületet jelentett pl. a II. János Pál pápa látogatása. A nagymiséken pl. a győri ipari parkban 150 ezer ember vett részt. A legvédettebb személyek közé tartozik a világon – a szektorokból kilépni nem lehetett, így rengeteg illemhelyre volt szükség. A Hősök terén is eladtunk egy csomót, de a Taszáron kialakított amerikai katonai bázis is komoly megrendelőnk volt.

Hogy futott fel a vállalkozás. mire emlékszik szívesen?

Egyre nőtt a kapacitásunk, az első 10 évben csak két komoly vállalkozás volt ebben a műfajban. Mára többmint 20 társaság foglalkozik ilyen jellegű szolgáltatással. Országos a lefedettségünk, de Észak-Dunántúlon meghatározó szereplők vagyunk. Különösen a rendezvények lebonyolításában vagyunk jók. Egész különleges felkéréseknek tettünk sikerrel eleget.

Mondjon néhányat legyenszíves, felkeltette az érdeklődésemet!

Nézzük a „csúcsokat”. A mélységi az aggteleki cseppkőbarlang Óriások terme. Ide több száz méteres alagúton cipeltük be az alkatrészeket és a helyszínen szereltük össze a rozsdamentes konténereket. A magassági rekord Dunaújvárosban egy 90 méteres kémény, ahonnét toronydaruval emelték le a berendezést. Volt ennél ördöngösebb problémánk is. Bauxitbányákban a vájatokban elvágtuk őket derékba és így használható megoldást találtunk.

Ezek építkezések voltak és mi a helyzet a rendezvényekkel?

Az igazán reprezentatív fogadások, mint az amerikai elnök látogatása, a Páneurópai piknik helyszínén a német kancellár fogadása mellett izgalmasabb volt például Gerard Depardieu Napoleon film forgatása, ahol a statisztákat a Fertő tótól kísértük egy hónapon át a tapolcai medencéig.
Az ismert filmek közül egyébként a Sorstalanság forgatását is mi szolgáltuk ki, a legutóbbi Bruce Willis filmnél azt kellett vállalnunk, hogy bármikor értesítenek 2 órán belül szervízelünk és hónapokon át precízen álltuk a sarat.

Voltak nehéz helyzeteik is, a legutóbbi ,migrációs helyzetre gondolok?

A térképre nézve láthatjuk, hogy számunkra sok kihívás kínálkozott.
A határátkelőknél felgyűlt több 10 km hosszú sorokra gondolok. A nagy dunai árvízeknél Dunaszigettől- Esztergomig minden kritikus szakaszon ott voltunk.
A migránsok gyűjtőhelyein, pályaudvarokon különösen problémás volt a szervízelés.

A kölcsönzés mellett az gyártás is működik?

Igen, az egy és kétszemélyes vandálbiztos BALATON típusú fülkéinket közterekre, sportpályákra vásárolják, de egyes folyószakaszokon az evezős turizmus kikötőiben is található belőlük. Az EURO Panel előregyártott beton illemhelyépületek pedig nagyobb forgalmú helyeken kerülnek felállításra. Például a balatonszemesi strand hosszú szakaszán 4 épületet 1 hónap alatt állítottunk fel.

Láttam mobil kerítést is kínálnak, hol van erre szükség?

Az építkezéseken mindenképp, de a legutóbbi Kajak-kenu Marathon Világbajnokságon a versenyzők elszeparálására 1000 m-t építettünk.

Köszönöm, hogy beavatott ennek az alig észrevehető, de fontos üzletágnak a titkaiba.

Start typing and press Enter to search